Nedjelja, 21 Travanj 2024 22:01

Nove iskaznice DDK na hrvatskom jeziku

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke zaprimio je nove iskaznice dobrovoljnih darivatelja krvi na hrvatskom jeziku.

Zahvaljujemo se našim herojima - dobrovoljnim darivateljima krvi na svakoj kapi krvi kojom spašavaju živote svih nas koji kada je najteže nadu polažemo u djelatnike Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i njenog Transfuzijskog centra. Posebnu zahvalu dugujemo za 623 dobrovoljna darivatelja s područja naše Županije koji su krv dali više od 10 puta, od kojih je 85 s pravom kažemo heroja društva krv dalo više od 30 puta. Hvala im također i na iskazanoj želji da iskaznice dobrovoljnog darivatelja krvi koje s ponosom nose budu na hrvatskom jeziku.

Svi zainteresirani dobrovoljni darivatelji krvi koji posjeduju važeću iskaznicu moći će ju zamijeniti za novu iskaznicu na hrvatskom jeziku, a sve što trebaju je posjetiti Transfuzijski centar SKB Mostar svakim radnim danom od 7.30 do 14.30 sati, s obzirom da su liječnici jedini ovlašteni izvršiti prijepis ranijih darivanja krvi. Svakako, savjetujemo da tom prilikom darujete krv.

Naša organizacija je još u srpnju 2021. godine uputila zahtjev za izradom iskaznica DDK na hrvatskom jeziku prema Crvenom križu Federacije BiH te smo im dužni zahvaliti što su uvažili naš zahtjev početkom ove godine.

#BudiHeroj #DarujKrv