Nakon uskrsnih školskih praznika te jednotjednog odgađanja početka redovne nastave za maturante srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ipak današnji četvrtak – 22. travnja 2021. godine mnogima će ostati u lijepom i dragom sjećanju.

Tijekom akcije dragovoljnog darivanja krvi, dana 24.03.2021.g., Crveni križ općine Posušje je ravnateljima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Srednjoj strukovnoj školi Posušje, te Osnovnoj glazbenoj školi Posušje predao slijedeću donaciju:

Ni izuzetno loša epidemiološka situacija u općini Posušje, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj, cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire – uzrokovanoj koronavirusom, nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u njihovoj plemenitoj nakani da u ovo svetom vremenu, vremenu odricanja od svakodnevnog - a bez čega možemo, da daruju najdragocijenije što mogu za osobe u stanju potrebe – a to je svježa krv.

Crveni križ općine Posušje nastavlja širiti ideju i svijest o važnosti darivanja krvi među zaposlenicima Posuških tvrtki. Nakon što su u prošlom mjesecu krv darivali zaposlenici „Binvesta“,  dana 4. ožujka 2021.g. krv je darovalo i 13 zaposlenika poduzeća Vokel d.o.o Vinjani.

Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 07:39

CK Posušje: Radnici Binvesta darovali 13 doza krvi!

U prvoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi, koja je održana 15. veljače 2021.g. u suradnji Crvenog križa općine Posušje i poduzeća BINVEST d.o.o Posušje 13 radnika ove tvrtke darovalo je krv, od 20 njih koji su se bili prijavili za akciju (dio nije mogao darovati zbog zdravstvenih poteškoća, a dio zbog iznenadnih poslovnih obaveza).

Nakon samo osam dana od Božićne akcije dragovoljnog darivanja krvi u Posušju, u kojoj je prikupljeno 59 doza dragocjene tekućine, Crveni križ općine Posušje je, u suradnji sa Mjesnom zajednicom Poklečani i Mjesnom zajednicom Sutina, organizirao šestu i ujedno posljednju ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje.

Iz Gradske sportske dvorane Posušje ovog prosinačkog ponedjeljka, 21.12.2020. godine u Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar upućen je BOŽIĆNI DAR bolesnima, povrijeđenima i svima onima koji se nađu u stanju potrebe, DAR koji se ne može kupiti u trgovini, na pijaci, dobiti na lutriji.

Dana 05.11.2020.g. u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju održana je četvrta ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi u općini Posušje, a prva za učenike srednjih škola. Proljetos, uslijed proglašenja pandemije uzrokovane opasnošću od zaraze i širenja koronavirusa, te prekida redovite nastave za srednjoškolce – po prvi puta u posljednjih 35 godina nije bilo proljetne akcije darivanja krvi za srednjoškolce, prenosi Posuski.info.

Stranica 1 od 3