U uvjetima zaista složene epidemiološke situacije Crveni križ općine Grude u suradnji sa  Transfuzijskim centrom Kliničke bolnice Mostar i Srednjom školom Grude, organizirao  je dana 26.11.2020.g. akciju dragovoljnog darivanja krvi.

Međunarodni dan djeteta obilježava se svake godine 20.11. s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Ove godine obilježava se pod motom “Ulaganje u budućnost je ulaganje u našu djecu”.

Dana 05.11.2020.g. u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju održana je četvrta ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi u općini Posušje, a prva za učenike srednjih škola. Proljetos, uslijed proglašenja pandemije uzrokovane opasnošću od zaraze i širenja koronavirusa, te prekida redovite nastave za srednjoškolce – po prvi puta u posljednjih 35 godina nije bilo proljetne akcije darivanja krvi za srednjoškolce, prenosi Posuski.info.

Dana 04.11.2020.g. je u Gimnaziji Ljubuški održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ Ljubuški u suradnji s Odjelom transfuziologije SKB-a Mostar.

Uzimanje uzoraka za test na koronavirus od prošlog tjedna u Širokom Brijegu se obavlja na novoj lokaciji.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, Crveni križ općine Grude, u suradnji sa Transfuzijskim centrom SKB Mostar organizirao je 13.10.2020.g., u prostorijama poduzeća VIOLETA Grude, akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Pregledano je 27 djelatnika, dok je njih 18 uspješno darovalo krv. Crveni križ općine Grude zahvaljuje svima koji su u vrijeme epidemije COVID-19 darovali krv.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke donirao je samostojeću limenu kutiju prve pomoći s opremom Područnoj školi Podvranić (Osnovna škola Kočerin).

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u četvrtak 08.10.2020.g. za učenike srednjih škola u Širokom Brijegu, prikupljeno je 18 doza krvi.

Stranica 1 od 12