U dvoipolsatnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u utorak u prostorijama Župnog ureda Kočerin, prikupljeno je 29 doza krvi, a akciji su pristupile 32 osobe.

Gruđani su se na današnju akciju (28.04.2021.g.) dragovoljnog darivanja krvi odazvali u velikom broju. Strpljivo su čekali darovati krv potrebitima u ova teška i odgovorna vremena. Poručili su kako se na Gruđane uvijek može računati kad su ozbiljne i teške stvari u pitanju.Svoj doprinos u borbi protiv ovog velikog zla pandemije koja je oko nas i koja nemilice odnosi naše najmilije dali su svojim dragovoljnim darivanjem krvi. Današnjoj akciji pristupilo je 60 osoba od čega je krv uzeta od njih 52. Dio darovatelja nije mogao pristupiti darovanju zbog nedostatka vremena te su zamoljeni na naredno darivanje krvi koje bi uskoro trebalo biti organizirano za maturante.

Nakon uskrsnih školskih praznika te jednotjednog odgađanja početka redovne nastave za maturante srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ipak današnji četvrtak – 22. travnja 2021. godine mnogima će ostati u lijepom i dragom sjećanju.

Svjetski dan zdravlja se svake godine u svijetu obilježava 7. travnja s ciljem da se podigne svijest o značaju očuvanja zdravlja i prevencije obolijevanja. Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod globalnom porukom: „Izgradnja pravednijeg i zdravijeg svijeta“ pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Subota, 03 Travanj 2021 20:57

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

U ovim vremenima najvažnije je sačuvati nadu i vjeru u dobro! Svim članovima, volonterima, donatorima Crvenog križa i svim ljudima dobre volje blagoslovljen i sretan Uskrs! Provedite ga u miru s obitelji. ?

Vaš Crveni križ

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj dana 25.03.2021.g. u Gimnaziji fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu prikupljeno je 25 doza krvi, a akciji je pristupilo 40 učenika.

Tijekom akcije dragovoljnog darivanja krvi, dana 24.03.2021.g., Crveni križ općine Posušje je ravnateljima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Srednjoj strukovnoj školi Posušje, te Osnovnoj glazbenoj školi Posušje predao slijedeću donaciju:

Ni izuzetno loša epidemiološka situacija u općini Posušje, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj, cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire – uzrokovanoj koronavirusom, nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u njihovoj plemenitoj nakani da u ovo svetom vremenu, vremenu odricanja od svakodnevnog - a bez čega možemo, da daruju najdragocijenije što mogu za osobe u stanju potrebe – a to je svježa krv.

Stranica 1 od 18