Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 13:09

Potpisan ugovor za projekt "Program kućne njege - Niste sami" u kojem sudjeluje Crveni križ ŽZH

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske Marin Piletić u sklopu radnog posjeta gradu Vitezu u Bosni i Hercegovini uručio je 25 ugovora vrijednih milijun eura za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini.

„S obzirom na to da Vlada Republike Hrvatske ulaže u čitav niz aktivnosti na području BiH došao je trenutak da sve dobre prakse potpora obitelji i socijalne politike ponudimo kao model Hrvatima i svim ostalim narodima u BiH", rekao je ministar Piletić.

Pri tome je dodao kako je i ova pomoć doprinos strateškom opredjeljenju Vlade RH za potporom Bosni i Hercegovini kako bi napredovala prema euroatlantskoj zajednici. Po riječima Piletića, u sljedećoj godini će se iz Ministarstva izdvojiti dvostruko više novca za projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Na svečanosti u Vitezu, ugovor je potpisao i ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški Viktor Grbavac za projekt „Program kućne njege - Niste sami“. U ovom projektu sudjeluje Crveni križ ŽZH.