Nedjelja, 08 Svi 2022 11:56

Svjetski dan Crvenog križa!

Svake godine 08.05. širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju ovaj dan, a što je i dan rođenja Henry Dunanta - osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovim počinje i obilježavanje svjetskog tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji traje do 15.05.2022.

U skladu s preporukama Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ove godine ovaj za nas značajan datum obilježavamo pod sloganom "BUDI ČOVJEK".

Cilj ovogodišnje kampanje je povezati ljude kroz jednostavna djela ljubaznosti. Činjenica je da svi volimo mala jednostavna djela ljubaznosti, i kad smo strana koja prima, ali i kad smo strana koja daje osjećaj je poseban.

Cilj nam je učiniti "ljubaznost" sinonimom za Crveni križ i Crveni polumjesec jer nas upravo ljubaznost vraća na osnove onog što mi radimo kao Pokret, a i naša je svrha zaštiti život i zdravlje te osigurati poštovanje prema svakom ljudskom biću.

Pod sloganom "BUDI ČOVJEK" u vremenu od 08.05.-15.05. slavit ćemo snagu i rezultate našeg rada i rezultate unutar cijele strukture Crvenog križa te nemjerljiv doprinos u jačanju humanosti i solidarnosti.