Prva akcija dragovoljnog darivanja krvi  do sada na području Mjesne zajednice Vir – općina Posušje održana je dana 30.09.2021. (četvrtak) u prostorijama Osnovne škole Franice Dall'era.

Sedma ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa općine Posušje održana je dana 29.09.2021.g. (srijeda) u poduzeću Planet d.o.o. Posušje.

Zadnja dva dana mjeseca rujna rezervirana su za dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje organizira Crveni križ općine Posušje.

U šestoj ovogodišnjoj akciji koju je organizirao Crveni križ općine Posušje a koja je održana 02.08.2021.g., prikupljeno je 38 doza dragocjene tekućine. Akciji je pristupilo 46 osoba, tj. njih 8 je vraćeno zbog određenih zdravstvenih razloga, nakon obavljenog pregleda i preporuke dr. Ana Marije Ćorić – voditeljice medicinskog tima Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Crveni križ općine Posušje organizirao je na području općine Posušje petu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi – prva ovogodišnja na području Rakitna održana je 21.06.2021.g.

Crveni križ općine Posušje u suradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Mjesnom zajednicom Poklečani i Mjesnom zajednicom Sutina organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi dana 21.06.2021. godine (ponedjeljak) u vremenu od 9,00 do 11,00 sati u prostorijama Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu.

"Kroz nagrade progovara svijet, pa ako prihvatimo nagradu i za nju izrazimo svoju zahvalnost, možemo to učiniti samo ignorirajući sebe i postupajući potpuno unutar okvira svojeg stava prema svijetu, prema svijetu i javnosti kojoj dugujemo prostor u koji upućujemo svoje riječi i u kojem nas čuju." (Hannah Arendt, Ljudi u mračnim vremenima)

Od 8. do 15.  svibnja obilježava se Tjedan Crvenog križa. Tom prigodom, u prostorijama Crvenog križa općine Posušje, dana 10.05.2021.g. organiziran je sastanak na kojem je uz predsjednika Branka Leku i suradnike nazočio općinski načelnik Ante Begić. Bila je to prilika predstaviti niz aktivnosti ove organizacije koja je u Posušju osnovana prije 70 godina. Kako je navdeno, tijekom 2020. zaprimljeno je i distribuirano donacija u vrijednosti preko 60.000 KM. Stavljen je poseban naglasak na psihosocijalni aspekt koji je pružen sugrađanima u potrebi, a vezano uz darivanje krvi, kroz dostavu lijekova te pomoći onima koji su se nalazili u šatoru na granici zbog karantene. Poseban ponos je na akciji darivanja krvi. Prošle godine je prikupljeno rekordnih 278 u šest akcija.

Stranica 1 od 4