Četvrtak, 19 Kolovoz 2021 07:57

CK Široki Brijeg: U akciji darivanja krvi prikupljeno 80 doza!

U četverosatnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo, održanoj u srijedu 18.08.2021.g. u restoranu „Kod Čolića“ u Širokom Brijegu, prikupljeno je 80 doza krvi, pristupila je 101 osoba, a 91 je pregledana.

Bila je ovo sedma akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2021. godini koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega.

Akciju su obilježila i dva rekordera, a to su Srećko Slišković, inače predsjednik Crvenog križa Široki Brijeg, kojem je ovo bilo 70. darivanje krvi te Ivica Šaravanja koji je krv darovao 68. put.

„Današnja akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu ispunila je očekivanja, kao i svaki put. Zahvaljujemo svim darovateljima što su i ovaj put pokazali koliko su humani i u svakom trenutku spremni pružiti ruku za potrebite te Crvenom križu Široki Brijeg na odličnoj animaciji i organizaciji akcije. Vrijedno je spomenuti da je danas bilo darovatelja sa zavidnim brojem darivanja - 40, 50, pa i 70, na čemu im zahvaljujemo“, kazala je dr. Ana Marija Ćorić, specijalizantica transfuzijske medicine iz SKB Mostar.

Svim darovateljima krvi bio je osiguran obrok zahvale.

Sljedeća akcija na području Širokoga Brijega bit će održana u četvrtak, 16. rujna, u Uzarićima.

col1col2col3col4col5col6col7col8col9col10col11