Ponedjeljak, 18 Svi 2020 09:47

CK Posušje: Obilježen Svjetski dan i tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Crveni križ općine Posušje je nizom prigodnih aktivnosti obilježio 8. svibanja – Svjetski dan i 8.-15. svibnja - Svjetski tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Uz javnu čestitku upućenu putem medija svim članovima, volonterima i donatorima, ista je cijeli tjedan istaknuta na velikom video zidu u gradu, a također su na vidnim mjestima postavljeni i prigodni plakati.

Načelnik općine Posušje gosp. Branko Bago je 8. svibnja primio predstavnike rukovodstva Crvenog križa općine Posušje te predstavnike volontera i zahvalio za svekoliku podršku i aktivnost u situaciji od proglašenja neposredne opasnosti od epidemije i širenja korona virusa, ali i općenito.

U ime općine Posušje, uz prigodni dar, preuzeo je i prigodne markice tiskane od strane Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine koje su naredni dan također distribuirane građanima, u trgovačkim centrima i drugim mjestima.

U tri velika trgovačka centra u općini Posušje: OLI, Divna i Ivka postavljene su kase Crvenog križa općine Posušje za prikupljanje dragovoljnih priloga za podršku organiziranju akcija dragovoljnog darivanja krvi, nabavci i distribuciji prehrambenih i higijenskih artikala stanovništvu u stanju potrebe.

Također su obavljeni preliminarni razgovori sa ovim trgovačkim centrima, ali i predstavnicima još nekoliko gospodarskih subjekata o potpisivanju partnerskih sporazuma za podršku aktivnostima Crvenog križa općine Posušje.

14. svibnja upriličen je svečani prijem za volontere Crvenog križa općine Posušje, a 15. svibnja je održana svečana sjednica Predsjedništva, te je svima iskazana zahvalnost za nesebični trud, privrženost principima Crvenog križa u službi humanosti.

Također su predsjednik i tajnica Crvenog križa općine Posušje posjetili i sve četiri obitelji  branitelja iz općine Posušje nestalih u tijeku ratnog sukoba 1992.-1995. godine, te uz razgovore, riječi razumjevanja i podrške, popunili upitnike proslijeđene posredstvom Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine prema Međunarodnom komitetu Crvenog križa.

BUDIMO SNAGA HUMANOSTI !

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:48