Srijeda, 11 Svi 2022 12:00

CK Posušje: Prijem za rukovodstvo Crvenog križa kod načelnika općine Posušje

Dana 11. svibnja načelnik općine Posušje gosp. Ante Begić ugostio je u svom uredu rukovodstvo Crvenog križa općine Posušje predvođeno predsjednikom gosp. Brankom Lekom.

Tijekom sastanka predstavljeni su svi važniji rezultati rada prethodne 2021.godine s posebnim osvrtom na akciju solidarnosti "Srcem za Hrvatsku" i akcije dragovoljnog darivanja krvi. U ovoj prvoj krajem veljače prošle godine Gradskom društvu Crvenog križa Glina odvezena je vrijedna donacija humanitarne robe kao odgovor i podrška nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku Banovinu.

Akcije dragovoljnog darivanja krvi su također nešto što je obilježilo 2021.godinu (u 12 akcija prikupljeno je rekordnih 337 doza krvi), ušlo se s ovom aktivnošću i u neka privatna poduzeća, u udaljenije mjesne zajednice, održana akcija za pripadnike Granične policije BiH, standardno održane akcije za pučanstvo Posušja i okolice te akcije za srednjoškolce.

Uspostavljen je registar volontera Crvenog križa općine Posušje (u suradnji s općinom Posušje), potpisan Ugovor o izvršavanju rada za opće dobro na slobodi s Centrom za socijalni rad u Posušju, predstavljene su aktivnosti Službe zaštite i spašavanja, obuka iz prve pomoći kandidata za vozače motornih vozila, socijalne aktivnosti na terenu općine Posušje i brojne druge. Ponovo je istaknut problem i potreba trajnog rješavanja prostora i skladišta Crvenog križa općine Posušje, nedostatno financiranje, ali i prijedlozi za rješavanje istih.

Nakon saslušanih komentara i upita svih članova Predsjedništva načelnik Begić je potvrdio opredijeljenost rješavanja pitanja prostora i skladišta Crvenog križa skupa s Vatrogasnim društvom Posušje prvenstveno i drugim bitnim službama te pronalaženju lokacije za isto.

Kako se ovaj događaj uklopio i u početak obilježavanja 75.obljetnice Crvenog križa općine Posušje predsjednik Leko je izvijestio nazočne i dobio podršku u planu i provedbi aktivnosti vezane za ovaj veliki jubilej (14.lipnja uz Svjetski dan dragovoljnih darivatelja krvi, rad na izradi fotomonografije itd.).

Razgovaralo se i o problematici uzrokovanoj smanjenjem broja kandidata za obuku vozača iz osnova pružanja prve pomoći za vozače motornih vozila, natjecanjima iz istih i drugih programa, podržana inicijativa i aktivnost na omasovljenju članstva. Podsjetilo se na ovom skupu i na nagrade i priznanja zaslužnim volonterima i profesionalcima za proteklu godinu, nagoviješteno je i održavanje Konferencije mladih Crvenog križa, izbornih aktivnosti i drugo.

Pod geslom "Budi čovjek" kojim se u cijelom svijetu obilježava Svjetski dan (08.05.) i Svjetski tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08.05-15.05.) potvrđena je opredijeljenost Crvenog križa općine Posušje uz podršku cijele strukture i općine Posušje u provođenju njegove humanitarne misije.

Više u ovoj kategoriji: « CK Posušje: Prijem novih članova