Četvrtak, 31 Ožujak 2022 01:26

CK Posušje: U preduskrsnoj akciji darovano 48 doza krvi

Crveni križ općine Posušje je dana 30.3.2022.godine organizirao prvu od dvije preduskrsne akcije dragovoljnog darivanja krvi u Posušju.

Akcija je planirana za pučanstvo Posušja i okolice, a održana je u Gradskoj sportskoj dvorani Posušje uz provođenje stručnog dijela posla od strane medicinske ekipe Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Tijekom nepuna tri sata trajanja akcije medicinskom pregledu je pristupilo 55 osoba, a krv je darovalo 48 osoba.

Ako se uzme u obzir činjenica da su na području općine Posušje u mjesecu prosincu prošle godine održane tri akcije dragovoljnog darivanja krvi (6.prosinca za pripadnike Granične policije BiH Gorica-Posušje i PU Posušje, 20.prosinca za pučanstvo u Posušju i 29.prosinca za pučanstvo u Rakitnu) od kojih nisu protekla 4 mjeseca da bi krv mogle darivati i ženske osobe koje su darivale na tim akcijama, Crveni križ općine Posušje ovu akciju ocjenjuje uspješnom i zahvaljuje svima koji su se na istu odazvali te i na taj način osobama u stanju potrebe čestitali najradosniji kršćanski blagdan Uskrs.

Zahvalnost je upućena i od medicinske ekipe iz Mostara predvođene dr.Ana-Marijom Ćorić i dr.Nikolinom Džever.

Općina Posušje je podržala i bila pokrovitelj ove akcije, medijski pokrovitelj je Radio Posušje, a akcija je podržana i od strane svih župnih ureda, brojnih portala i drugih.

Sljedeći tjedan (5.travnja) planirana je nova akcija u Posušju, taj put za srednjoškolce i prosvjetne djelatnike.

Hvala za darovanu krv!

uskrsna2uskrsna3uskrsna4uskrsna5