Petak, 01 Listopad 2021 12:49

CK Posušje: Devet doza krvi iz Vira upućeno za SKB Mostar

Prva akcija dragovoljnog darivanja krvi  do sada na području Mjesne zajednice Vir – općina Posušje održana je dana 30.09.2021. (četvrtak) u prostorijama Osnovne škole Franice Dall'era.

Inicijativa za održavanje ove akcije potekla je od same Mjesne zajednice, te je usuglašen termin s Transfuzijskim centrom SKB Mostar. Tijekom priprema kojima je koordinirao Crveni križ općine Posušje za dolazak na akciju prijavilo se 17 osoba, od kojih je 14 pristupilo liječničkom pregledu a 9 ih je darovalo krv.

Imajući u vidu činjenicu da se radi o Mjesnoj zajednici iz koje dosta mladih kroz tjedan radi u Hrvatskoj ili su na dulje odsutni van svoga mjesta, Crveni križ općine Posušje izražava zadovoljstvo te upućuje zahvalnost svima koji su pristupili ili pomogli ovu plemenitu akciju uz želju da se suradnja i na ovom području nastavi. To će u konačnici već na sljedećoj akciji rezultirati i većim brojem prikupljenih doza krvi, većom sviješću ljudi o važnosti ovoga čina uz poruku da krv čeka bolesnoga ili povrijeđenoga, a ne obratno.

U tom smislu upućuje se i zahvalnost Transfuzijskom centru SKB Mostar što prati i nastoji izići ususret  organizatorima akcija, preko njih darivateljima krvi, a sve u interesu korisnika – primatelja krvi.

Svim darivateljima krvi i s ove, kao i prethodne akcije bit će urađen besplatan serološki test kojim se utvrđuje prisustvo specifičnog protutijela na COVID-19 (SARS –COV-2 IgG) i dostavljen u Crveni križ.

DAR OD SRCA – DAR ZA ŽIVOT!

vir2