Srijeda, 29 Rujan 2021 18:59

CK Posušje: Zaposlenici Planeta darivali krv

Sedma ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa općine Posušje održana je dana 29.09.2021.g. (srijeda) u poduzeću Planet d.o.o. Posušje.

Ovo je prva akcija darivanja krvi u ovom poduzeću do sada, a za koju su pripreme počele prije dvadesetak dana na način da je Crveni križ u suradnji s rukovodstvom tvrtke proveo anketni upitnik među zaposlenicima. Za dobrovoljno darivanje krvi u poduzeću prijavilo se 25 zaposlenika. Njih 23 je pristupilo liječničkom pregledu, a 14 ih je uspjelo darovati krv.

Posebna zanimljivost vezana za ovu akciju je ta da je ovo prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Crveni križ općine Posušje a koja je održana na vanjskom prostoru – ispred kuhinje (jer prostor kuhinje prema mišljenju medicinskog osoblja Transfuzijskog centra SKB Mostar nije bio najpogodniji zbog isparavanja i mirisa koji bi eventualno mogli negativno utjecati na darivatelje).

Prekrasan jesenji dan omogućio je da sve protekne u najboljem redu i u ovom ambijentu.

Svim darivateljima krvi s ove akcije biti će urađen i besplatan serološki test kojim se utvrđuje prisustvo specifičnog protutijela na COVID-19 (SARS-COV-2 IgG), te s iskaznicama dostavljen u Crveni križ općine Posušje.

I ovim putem Crveni križ općine Posušje se posebno zahvaljuje svim darivateljima krvi na ovoj akciji, onima koji su pokušali to biti ali određeni zdravstveni razlozi im to nisu omogućili, kao i rukovodstvu Planeta d.o.o Posušje na domaćinstvu i suradnji u pripremi i provedbi akcije.

Hvala od srca!

planet2