Utorak, 03 Kolovoz 2021 07:50

CK Posušje: U ljetnoj akciji prikupljeno 38 doza krvi

U šestoj ovogodišnjoj akciji koju je organizirao Crveni križ općine Posušje a koja je održana 02.08.2021.g., prikupljeno je 38 doza dragocjene tekućine. Akciji je pristupilo 46 osoba, tj. njih 8 je vraćeno zbog određenih zdravstvenih razloga, nakon obavljenog pregleda i preporuke dr. Ana Marije Ćorić – voditeljice medicinskog tima Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Tijekom jutra nekoliko darivatelja je hitno otputovalo za Mostar, a i na samoj akciji par doza nulte krvne grupe je preusmjereno za našeg sugrađana nad kojim je u tijeku održavanja akcije vršen operativni zahvat. Crveni križ općine Posušje izražava zadovoljstvo i ovom akcijom te upućuje zahvalnost svim darivateljima, onima koji su to pokušali biti, kao i osobama koje su darovale krv na Transfuzijskom centru u Mostaru.

Također zahvalnost se upućuje supokroviteljima i donatorima ove akcije: PLANET d.o.o Posušje, LAGER d.o.o Posušje i Prodajni centar DIVNA Posušje i općini Posušje, kao i medijskim pokroviteljima Radio Posušju, Radio Plusu, Posušje netu, volonterima, kao im svim župnim uredima.

Ispred Transfuzijskog centra SKB Mostar kao i ispred svih darivatelja krvi i volontera upućena je i posebna čestitka predsjedniku Crvenog križa općine Posušje Branku Leki za današnje pedeseto jubilarno darivanje krvi.

DARUJMO KRV – SPASIMO ŽIVOT!

po2po3po4po5po7po1