Petak, 05 Travanj 2024 13:34

Projekt "Širokobriješke sestre - kućna njega" je prepoznat te će biti financiran

Gradska uprava Grada Širokog Brijega na čelu s Gradonačelnikom, obavještava javnost da je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske prepoznalo

važnost i značaj projekta pod nazivom „ŠIROKOBRIJEŠKE SESTRE – KUĆNA NJEGA“, s kojim je Crveni križ grada Širokog Brijega u partnerstvu s Gradom Širokim Brijegom aplicirao na Poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2024. godini.

Projektom se izravno utječe na socijalna prava ranjivih skupina, odnosno najugroženijih skupina stanovništva u gradu Širokom Brijegu i to aktivnostima na uvođenju besplatne socijalne usluge kućne njege i pomoći u kući za 150 korisnika tijekom 12 mjeseci trajanja projekta, a sve jačajući kapacitete pružatelja socijalnih usluga nužnom opremom, stvarajući preduvjete za sustavni odgovor nadležnih tijela na uočeni problem ranjivih skupina, nudeći adekvatan model rješavanja problema, odnosno individualnim pristupom svakom korisniku projekta.

Ukupna vrijednost projekta za razdoblje od 12 mjeseci je 295.632,62 KM. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske sufinancira projekt s 56,2%, dok preostali dio sredstava osigurava Grad Široki Brijeg. Sami projekt detaljno će predstaviti voditelj projekta Josip Zelenika, tajnik Crvenog križa ŽZH, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega.

Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Travanj 2024 13:38