Petak, 22 Svi 2020 09:47

CK Posušje: Nastavljena obuka iz pružanja prve pomoći

Proglašenjem stanja neposredne opasnosti od zaraze i širenja koronavirusa (COVID -19) privremeno su  morale biti obustavljene aktivnosti Crvenog križa općine Posušje na obuci kandidata za vozače motornih vozila iz osnova pružanja prve pomoći.

Ublažavanjem mjera koje su stupile na snagu prethodnih dana stekli su se uvjeti za provođenje i ove veoma važne aktivnosti, istina uz posebne uvjete koji su propisani od strane nadležnih struktura vlasti, te smjernicama viših razina organiziranja Crvenog križa.

Tako je, umjesto u kabinetu za obuku Crvenog križa općine Posušje koji je premali, obuka iz osnova pružanja prve pomoći kandidata za vozače motornih vozila održana u kino dvorani Posušje, a nazočilo joj je 13 kandidata.

Predavač na obuci bio je dr. Jozo Bešlić, a polaznike obuke posjetio je i pozdravio  predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko poželjevši svima  da stečeno znanje iz ove oblasti što manje puta budu u prilici primijeniti, ali ako se nađu u takvim situacijama da znaju na pravi način reagirati.

Aktivnosti iz ovog programa do daljnjega će se provoditi van kabineta za obuku Crvenog križa općine Posušje zbog nemogućnosti osiguravanja propisane fizičke udaljenosti između osoba.

BUDIMO SNAGA HUMANOSTI !

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:50