Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021 17:15

CK Posušje: Uspješna akcija u Rakitnu, prikupljeno 28 doza krvi

Crveni križ općine Posušje organizirao je na području općine Posušje petu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi – prva ovogodišnja na području Rakitna održana je 21.06.2021.g.

Partneri akcije bile su mjesne zajednice Poklečani i  Sutina a provedena je u suradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tijekom nešto više od dva sata trajanja akcije na istu su pristupile 33 osobe od čega je njih 28 darovalo dragocjenu tekućinu, dok 5 osoba zbog određenih zdravstvenih problema nije moglo darovati krv. Među darivateljima je bilo i onih iskusnijh, ali i osoba koje po prvi put daruju krv, a istoj se pridružilo i nekolicina zaposlenika Elektro Posušja u znak solidarnosti sa svojim kolegama – darivateljima krvi iz Rakitna.

Ovom humanitarnom akcijom ujedno je upućena i čestitka u povodu Svjetskog dana dragovoljnih darivatelja krvi (14. lipnja) kao i nebeskih zaštitnika župe Rakitno (Svetog Ivana Krstitelja) i župe Sutina (Svetog Antuna Padovanskog).

Crveni križ općine Posušje u ime svih bolesnih i povrijeđenih,  onih kojima će krv zatrebati,  upućuje zahvalnost, kao i svima koji su podržali ovu plemenitu akciju.

rakitno21 2rakitno21 3